Pompe de Proces HAMMELMANN
1. Prezentare Pompe de Proces
Pompele Hammelmann de proces sunt disponibile într-o gamă largă de diferite serii și clase de performanță și își dovedesc valoarea constant într-o multitudine de aplicații. Acestea includ injectarea de metanol și glicol, presarea apei folosită în procesele de producție, dozarea comonomerilor pentru producerea LDPE în producția de alcooli grași, în procesele de extracție la presiune înaltă, la eliminarea țunderului de laminare în producția de oțel și în multe alte procese.
Hammelmann este renumit în întreaga lume pentru standardele sale înalte de calitate. Pompele Hammelmann de proces sunt fabricate cu precizie și în conformitate cu standardele de calitate certificate.
1.1 Seria de Pompe HAMMELMANN HAMPRO®
Pompă de Proces HAMMELMANN HAMPRO® 140V
- Reglare automată și continuă a debitului (reglarea cursei)
de la 0 la 12.18 m3/h și presiune de lucru de până la 4500 bar
Funcționalitate Pompe de Proces
Proiectare pompe de proces
Hammelmann produce pompe Triplex, Quintuplex și Septuplex în configurații diferite care au trei, cinci, respectiv șapte cilindri.
Capul de pompă
Dispunerea coaxială al valvelor eliberează capul de pompă de sarcini de presiune alternativă.
Arborele cotit
Arborele cotit este etanșat ermetic de mediul înconjurător prin garnitura de burduf. Datorită reductorului integrat, este necesar un spațiu minim/
Camera de aspirație
Pompa de înaltă presiune este alimentată printr-un racord central pe camera de aspirație. Camera de aspirație înconjoară componentele de înaltă presiune ca o carcasă de protecție.
Setul de etanșare
Etanșarea pistonului este realizată pe două niveluri: etanșare pentru presiune înaltă și etanșare pentru presiune joasă. Sisteme de etanșare prin labirint și presgarnitură sunt de asemenea disponibile.
Componentele hidraulice
Fluidul pompat este alimentat la pompă prin racordul central de aspirație.
De aici, fluidul curge de-a lungul manșoanelor de înaltă presiune către capul de pompă, alimentând camera de presurizare prin valva de aspirație.
În cursa ascendentă, valva de presiune se deschide și pistonul împinge afară fluidul prin orificiul de presiune în carcasa capului de pompă.
Etanșare
Principiul unic de etanșare al pompelor de proces Hammelmann permite funcționarea continuă și în siguranță la presiuni de până la 3800 bari.
Diferite tipuri de etanșare sunt folosite în funcție de aplicație:
Etanșare prin presgarnitură (până la 3000 bari)
Inelele de presgarnitură sunt folosite pentru etanșarea la înaltă presiune. Pistonul este ghidat de o bucșă separată. Această garnitură de etanșare este potrivită în special pentru fluidele cu o încărcătură crescută de murdărie.
Etanșare prin labirint
Spațiul inelar cilindric extrem de mic dintre piston și bucșa labirint este folosit pentru etanșare. În această cameră intermediară, presiunea este redusă constant pe lungimea etanșării. O mică scurgere de înaltă presiune este folosită ca lubrifiere și este alimentată înapoi în camera de aspirație a pompei.
Valvele
Valvă conică / plată, versiune standard
Valva de presiune este proiectată ca o supapă conică, iar valva de aspirație este proiectată ca o supapă inelară. Suprafețele de etanșare ale ambelor valve sunt combinate într-o singură componentă care economisește spațiu, ceea ce minimizează suprafața prejudiciabilă.
Valva dublu-conică, versiune specială pentru aplicații deosebite
Valva de aspirație și valva de presiune sunt proiectate ca o supapă conică.
Cap de pompă cu debit ridicat
La tipurile de pompă HAMPRO® 400, HAMPRO® 500, HAMPRO® 800 și HAMPRO® MC, capul de pompă cu debit ridicat este utilizat pentru diametre de piston de 90 mm și mai mult.
Acest cap de pompă a fost special dezvoltat pentru a gestiona debite mari de volum și se distinge de alte capete de pompă Hammelmann datorită valvelor montate lateral.
Principiul de proiectare permite dimensionarea generoasă a secțiunilor transversale ale valvelor, rezultând viteze reduse de curgere și uzură scăzută.
Valvele și pistoanele pot fi accesate din zona superioară prin capace individuale pentru întreținere facilă.
Viteza pistonului
Vitezele moderate ale pistonului limitează uzura acestora și a elementelor de etanșare.
Pompele din seria Quintuplex sunt acționate cu o rezervă mare de putere. Vitezele mici ale pistonului cresc durata de viață a pistoanelor și a elementelor de etanșare și contribuie la funcționarea lină a pompei.
Etanșare cu burduf
Arborele cotit este etanșat cu burdufuri.
Când pompa este în funcțiune, lovitura este absorbită de pliurile individuale ale burdufului. Deformările care apar rămân în intervalul de elasticitate, rezultând practic în lipsa totală de uzură pentru aceste componente.
Proiectare compactă
Pompele Hammelmann se disting prin densitate mare de putere. Acest lucru se realizează datorită designului compact cu reductor integrat și configurație verticală.
Datorită designului vertical, forțele oscilante sunt introduse vertical în substructură. Oscilațiile laterale nedorite – așa cum se observă adesea la mașinile orizontale – nu sunt generate. Aceasta crește durata de viață a pistoanelor și a elementelor de etanșare.
Reductorul integrat cu angrenaj dublu elicoidal asigură o funcționare lină cu transmisie uniformă a forței, fără a exercita forță axială asupra rulmenților.
Ratele de reducere diferite permit adaptarea optimă la unitatea de antrenare. Designul compact protejează angrenajele intermediare și componentele mari rotative. Eficiența mecanică este peste 95%.
Principiul de funcționare cu Zero Emisii
Camera intermediară a pompei este etanșată complet de atmosferă cu un capac etanș la gaz și încărcat cu azot. Această variantă previne eficient eliberarea neintenționată de lichide, vapori sau gaze, chiar și în cazul unei defecțiuni în etanșarea pistonului.
Eficiență
Costurile ciclului de viață pentru pompele Hammelmann
Utilizarea pompelor eficiente energetic Hammelmann are un potențial enorm de economisire a costurilor și aduce o contribuție importantă la minimizarea emisiilor de CO2 dăunătoare climei.
Eficiența economică a unei pompe de înaltă presiune este definită de cantitatea de energie pe care o consumă. Diagrama alăturată arată o împărțire tipică a tuturor costurilor suportate de o pompă de înaltă presiune pe parcursul ciclului său de viață.
În evaluarea costurilor ciclului de viață, se poate observa că cea mai mare parte a costurilor este atribuită consumului de energie al pompei, în timp ce costurile de investiție joacă un rol relativ mic, de doar 19%.
Certificări
Produse certificate
Datorită procesului de fabricație conform cu standardele recunoscute și certificării cu normele și reglementările specifice industriei, pompele Hammelmann îndeplinesc toate cerințele asociate cu aceste produse.
- Premiul German pentru Mediu
- Premiul German „Safety at Work Prize”
- Membru fondator DIRV
- ISO 9001:2015
- ISO 14001:2015
- ISO 45001:2018
- ISO 50001:2018
- Certificat Achilles
- Certificat ASME
- Certificat SIR